Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвети при покупка на алфа ромео 147 до 4000 лв

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз като продавах мойта кола за 4500лв. със забележки за около 1000лв., всички се оглеждаха и само цъкаха с език. Сега ще се окаже, че съм искал малко пари....
    На Румен 147-цата е МНОГО хубава, но аз лично бих купил директно на Светльо колата, която и без друго се продава пак за толкова, НО е малко по-хубава!
    Въпрос на предпочитания
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Аз като продавах мойта кола за 4500лв. със забележки за около 1000лв., всички се оглеждаха и само цъкаха с език. Сега ще се окаже, че съм искал малко пари....
      На Румен 147-цата е МНОГО хубава, но аз лично бих купил директно на Светльо колата, която и без друго се продава пак за толкова, НО е малко по-хубава!
      Въпрос на предпочитания
      Каде са тези коли , от форума ли са ,линк ако може ?

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=58787

Другата кола е новозакупена и не се продава.
        Мойта е новоударена и се продава на парче
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
          А Светлин който го познава, знае, че е детайлист и не би оставил да има какъвто и да е технически или визуален проблем по колата...
          Лично за мен това е единствената "форумна" кола, която бих купил.
          Знаеш ли, не се засягам, но тук се изхвърли. Аз познавам и други читави форумни коли - пример колегата 136 (преди няколко дена я продаде). А и колегата не търси Алфа за състезания

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Първоначално публикувано от fanciful Покажи съобщение
          Каде са тези коли , от форума ли са ,линк ако може ?
          Има ги в раздел "продава"
          Last edited by NightRider; d.m.y г., 14:13.
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
            Знаеш ли, не се засягам, но тук се изхвърли. Аз познавам и други читави форумни коли - пример колегата 136 (преди няколко дена я продаде). А и колегата не търси Алфа за състезания

---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 14:09 ----------

Има ги в раздел "продава"

Разгледал съм ги всичките под "къде са тези коли " имах в предвид кой точно са ,защото колегата спомена само имената на собствениците

Comment

Ставаше въпрос за личен избор, а не за хубавите и лоши коли във форума.... ама явно се засегна
              sigpic

Comment

За мен с този бюджет 147 е лош вариант.
                Обслужване, ремонти, гуми, данъци и застраховки - м/у 2000 и 3000 лв. в зависимост състоянието на колата.
                Е то какво остана за самата кола?
                До колкото 156 и 147 са 1 платформа с леки промени... а имам и 146 - лично аз ако трябва да вземам Алфа и искам да вляза под 5000 със сигурност - бих взел 146 1.9 JTD
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Ставаше въпрос за личен избор, а не за хубавите и лоши коли във форума.... ама явно се засегна
                  Аз не се засягам, просто не е колегиално спрямо другите

---------- Post added at 15:36 ---------- Previous post was at 15:35 ----------

Добре, коригирам се - това е единствената от тези, които съм виждал и познавам, която бих купил...
                  Така по-добре ли е?
                  Казана дума - хвърлен камък.
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

А и колегата не търси Алфа за състезания
                    По принцип аз не писах в темата с цел да правя реклама на моята или на която и да било кола... Просто дадох едно обективно мнение на колега - кое колко ще му струва на първо време само, за да вкара колата в кондиция за нормално каране...

Ако ще я прави за състезания повярвай ми още поне 3 пъти по толкова ще трябва да даде

п.с. И понеже намесихте моята - нея си я карам ежедневно в Софийските задръствания и веднъж, два пъти в годината на писта Ако кола с кожен салон, музика и климатроник е според теб "Алфа за състезания", само ще се прекръстя и ще замълча
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Добре, коригирам се - това е единствената от тези, които съм виждал и познавам, която бих купил...
                      Така по-добре ли е?
                      Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Обслужване, ремонти, гуми, данъци и застраховки - м/у 2000 и 3000 лв. в зависимост състоянието на колата.
                      До колкото 156 и 147 са 1 платформа с леки промени... а имам и 146 - лично аз ако трябва да вземам Алфа и искам да вляза под 5000 със сигурност - бих взел 146 1.9 JTD
                      Точно на тази 147-ца й бях хвърлил око още при първите намерения на Дигиталния за продажба(все още не бях купил мойта и усилено търсих Алфа... за мое съжеление все още нямах възможност да платя 147-ца и за това се ориентирах към по-евтината 145-ца).От тогава до сега не ми се мисли колко мерак, усилия и средства са вложени в нея.
                      Сега е още по-добра, на още по-добри пари(за мен).
                      Който я вземе няма да сбърка...
                      П.П. Сори за офф-а

Сега по темата:
                      Лично за мен е добре човек да си направи сметка с какво разполага - пари за кола+обслужване, а след това за поддържане.
                      В случая наистина е по-добре да се изчака, да се събере още малко кеш и да се вземе нещо наистина добро. В моя случай купих колата за цена, която беше с около 1000-1500 лева под средната пазарна цена на онзи етап(преди 2,5 години).
                      След като я купих, само за първата година в нея вкарах толкова пари, за колкото я бях взел. Втората година продължих с "реставрирането" и никога не съм си позволил да се бавя с обслужване или текущ ремонт, че даже и за глезотии имаше време и пари.
                      Честно казано не съжалявам за парите, ами за загубеното време, прекарано по сервизи, заради скритите дефекти на колата(даже някои от тях си бяха явни, ама...) Ма кво да се прави - не ми се чакаше да събера пари за по-читава, предпочетох да си я купя и малко помалко да си я стегна във времето.
                      Успех колега!
                      sigpic
                      Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Трезво разсъждение. 147 за мен е дамска кокетка, много ме кефи, но първата от подписа ми е .....

---------- Post added at 15:45 ---------- Previous post was at 15:39 ----------

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        По принцип аз не писах в темата с цел да правя реклама на моята или на която и да било кола... Просто дадох едно обективно мнение на колега - кое колко ще му струва на първо време само, за да вкара колата в кондиция за нормално каране...

Ако ще я прави за състезания повярвай ми още поне 3 пъти по толкова ще трябва да даде

п.с. И понеже намесихте моята - нея си я карам ежедневно в Софийските задръствания и веднъж, два пъти в годината на писта Ако кола с кожен салон, музика и климатроник е според теб "Алфа за състезания", само ще се прекръстя и ще замълча
                        Не съм те нападал, много пъти съм казвал за твоята кола добри думи, особено когато тръгна да я продаваш преди време. Под състезания имах предвид пистите - то пак си е натоварване. Може още неща да се споменат, но не е тук мястото.
                        Например моите всички коли се продават. Но виж им цените. Почти непродаваеми ... защото ще се разделя с тях само за добра цена и защото са в час. Единствено 156 1.8TS на баща ми не я продавам, защото въпреки, че сега е направена перфектно, все пак съм отварял двигателя и съм минал едва 5000к с нея след ремонта.
                        П.П. Ма сега като се замислих - тя ако не беше наред щеше да е вече отново за ремонт. Значи - и тя ще бъде обявена за продажба. Дизеларката Екстримаджийте я знаят добре
                        Last edited by NightRider; d.m.y г., 15:49.
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Стига бе колеги, не е чак толкова зле положението, отказахте момчето ! Зима си едно ЖТД, обслужва го, рециклира окачването и е готов, мисля че тези работи са вмъкват в 1000лв ( за туин спарка ще е по трудничко ).
                          Аз моята я зех преди 2 години за 5500 от салон ( тогава вървяха 6500-7000 ), да не говора, че в Пловдив имаше точно 2 дизелови 147ци който се продаваха тогава. Взех си колата без да я карам където и да било по сервизи. Обслужих мотора изцяло, смених тампоните и рециклирах един носач и колата стана пушка !
                          Така, че такива суми "за вкарване в ред" при дизеларката няма !
                          sigpic
                          Alfa Romeo GT JTD 16v `04
                          Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
                          Fiat Bravo GT TD100 `97 ex

Comment

Първоначално публикувано от Burkan Покажи съобщение
                            Стига бе колеги, не е чак толкова зле положението, отказахте момчето ! Зима си едно ЖТД, обслужва го, рециклира окачването и е готов, мисля че тези работи са вмъкват в 1000лв ( за туин спарка ще е по трудничко ).
                            Аз моята я зех преди 2 години за 5500 от салон ( тогава вървяха 6500-7000 ), да не говора, че в Пловдив имаше точно 2 дизелови 147ци който се продаваха тогава. Взех си колата без да я карам където и да било по сервизи. Обслужих мотора изцяло, смених тампоните и рециклирах един носач и колата стана пушка !
                            Така, че такива суми "за вкарване в ред" при дизеларката няма !
                            Бил си късметлия, аз моята си я взех септември 2012г. за 5000 и уж на сервиз за италианки я карах и накрая вкарах още 2800-3000лв. (познай след смяна на маслото какво стана) с регистрирам и т.н. Един голям си го натирих, но такъв ми бил късметът, лошото е че все още имам разни дреболии да правя.
                            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Мерси много на всички са съветите , доста ме наплашихте с тези 2000-3000 да я вкарам в ред , но желанието ми за алфа ромео 147 все още е голямо тези дни смятам да видя тази..

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...874&f1=details

и още няколко и може би ще се ориентирам към друг автомобил на моменти ако не се реша да взема някоя и да почвам да инвестирам ... след всички тези постове колкото и да ми помагат толкова и се овърквам.....

Comment

Първоначално публикувано от fanciful Покажи съобщение
                                Мерси много на всички са съветите , доста ме наплашихте с тези 2000-3000 да я вкарам в ред , но желанието ми за алфа ромео 147 все още е голямо тези дни смятам да видя тази..

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...874&f1=details

и още няколко и може би ще се ориентирам към друг автомобил на моменти ако не се реша да взема някоя и да почвам да инвестирам ... след всички тези постове колкото и да ми помагат толкова и се овърквам.....
                                Аз ли се бъркам или тази кола има проблем - не може да е само на контакт и да не и свети чекът на двигателя. И този волан не е от тази кола
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X